For 2019 ble CarciNors forskningspris tildelt to prosjekter, et ved Kreftavdelingen, Haukeland universitetssjukehus og et ved Senter for nevroendokrine svulster, Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet, begge for opprettelse av register for NET-kreft.

Gode helseregistere er viktige for forskningen. Helsedata er ikke bare nyttig for hver enkelt av oss som privatpersoner, men god tilgang på helsedata er viktig for å sikre mer effektiv behandling, og for å bedre kunne identifisere de riktige pasientene til kliniske studier.
CarciNors forskningspris 2019 for forskning på nevroendokrin kreft er tildelt to prosjekter:

- Kreftavdelingen ved Halfdan Sørbye, Haukeland universitetssjukehus, for prosjektet “Opprettelse av biobank for pasienter med nevroendokrin kreft som behandles med PRRT”: 30.000 ,- NOK
- Noen av spørsmålene de ønsker å få svar på er: Hvilke pasienter får respons av PRRT? Hvilke pasienter har langvarig kontra kortvarig effekt av PRRT?
- Senter for nevroendokrine svulster ved Espen Thiis-Evensen, Avdeling for transplantasjonsmedisin, Oslo universitetssykehus, for prosjektet “Opprettelse av register for pasienter med nevroendokrine svulster”: 112.500,- NOK
- At nevroendokrine svulster er en sjelden kreftform gjør at det er vanskelig å samle kunnskap som kan nyttiggjøres i behandlingen av disse pasientene. Det finnes dessverre ikke egne ICD diagnosekoder som gjør at det er mulig å identifisere disse pasientene via diagnoseregistere. For å kunne systematisk studere denne kreftformen trenger vi først og fremst en oversikt over disse pasientene!
I Bergen markerte de NET-kreft dagen onsdag 6. november. Nestleder i hovedstyret og lokallagsleder Mona Fevang overrakte diplom og blomster til kreftsykepleier Liv Sylvi Meyer, som kom for å fortelle om PRRT-behandlingen på HUS. Meyer mottok prisen på vegne av prof. dr.med. Sørbye, Kreftavdelingen, Haukeland universitetssjukehus, HUS.

I Oslo markerte de NET-kreft dagen fredag 8. november. Overlege PhD Jon Sponheim kom for å fortelle om PRRT-behandlingen som i disse dager starter opp på Rikshospitalet. Sponheim mottok prisen på vegne av dr. Espen Thiis-Evensen, spesialist i fordøyelsessykdommer, overlege og leder av Senter for nevroendokrine svulster, Rikshospitalet, OUS.
CarciNor er en aktiv bidragsyter til forskning innen NET-kreft. Målsetningen vår er å stimulere til flere og bedre forskningsprosjekter relatert til NET-kreft. Slik kan vi som pasientforening, i samarbeid med fagmiljøet, være med på å sikre at vi finner fram til bedre metoder for utredning og behandling for de som blir rammet av NET-kreft. Tusen takk til små og store bidrag til vårt forskningsfond!