Likepersonkurs i CarciNor

Likepersonsarbeidet i CarciNor er kanskje det viktigste vi driver med i foreningen. At vi som er rammet av NET-kreft kan være til hjelp og støtte for andre som er kommet i samme situasjon er helt grunnleggende for vår aktivitet.

Å være likeperson, noe for deg?

Er du pasient eller pårørende og kommet videre i forhold til egen helsesituasjon? Kan du tenke deg å hjelpe andre som er kommet i samme situasjon?

CarciNor arrangerer likepersonkurs

CarciNor arrangerer likepersonskurs for nye og eksisterende likepersoner i oktober.
Hotell Victoria, Stavanger, 7-9 oktober 2016.
Vi oppfordrer alle interesserte til å melde seg på kurs.

likepers stav

Ingen kommer gjennom en kreftdiagnose uten å bli sterkt berørt av dette. Personer og pårørende som får en kreftdiagnose får et stort sjokk, og for mange kan dette bli en livskrise som snur hele livet på hodet. Alle som blir rammet av kreft har behov for å kunne snakke med noen. Den første tiden er spesielt krevende med, mange ubesvarte spørsmål, og en stor grad av utrygghet. Man er redd, usikker på fremtiden, og det er et stort behov for å få vite mer om situasjonen du er kommet i, og hva som skjer.

Det er umåtelig godt å kunne treffe andre i samme situasjon når man lever med en sjelden sykdom.

De som er profesjonelle på sykehus og legesenter er dyktige og fantastiske mennesker som gjør sitt beste for deg i en vanskelig situasjon, men de har ikke kjent på det samme som deg. Det er her likepersonenen en uvurderlig hjelp og støtte. Dette å kunne treffe noen som har vært i gjennom det samme som deg ”noen som har gått veien før”. Å kunne dele erfaringer og få hjelp til å se fremover, er svært viktig.

Har gått veien før

NET-kreft er en sjelden sykdom, og det er alt for mange av oss som har fått en kronisk og livslang kreftsykdom. For oss med NET-kreft er det kanskje ekstra viktig å treffe andre med samme sykdom, noen som forstår uten at man skal bruke lange forklaringer.

CarciNor har dyktige likepersoner over hele landet som er aktive gjennom Kreftforeningens Vardesenter, pustehull og andre møteplasser. Vi har egen kontakttelefon som er åpen to ganger i uken og drevet av foreningens likepersoner. CarciNor trenger flere likepersoner i vårt arbeid for de som er rammet av NET-kreft.

Flere likepersoner

shutterstock_301992395

Er du pasient eller pårørende og kommet videre i forhold til egen helsesituasjon? Kan du tenke deg å hjelpe andre som er kommet i samme situasjon? Er du samtidig god til å lytte og kan være tilgjengelig om noen ønsker å ta kontakt for en prat på telefon?
Din kompetanse kan være til stor hjelp for andre. Vi trenger flere likepersoner i CarciNor til vår kontakttelefon og ikke minst for å være med på Vardesenter og møteplasser rundt omkring i landet.

Påmelding

CarciNor dekker reise- og oppholdskostnader. For spørsmål og påmelding, ta kontakt med Maria på post@carcinor.no eller telefon 21 420 680.
Frist for påmelding: 15. September.

Tekst. Tore Åsbu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s