Vel gjennomført NET-kreft dag 2016

Den 10. november var verdens NET-kreft dag, og årets kampanje hadde fått navnet “Let’s Talk About NETs”. Med egne NET-kreft kopper markerte vi dagen over hele landet.

“Let’s Talk About NETs”

CarciNors utsendte startet på Jernbanetorget, Oslo S, kl. 08:00 torsdag 10. november, hvor vi hadde stand og delte ut gratis kaffe til forbipasserende i morgenrushet. Omtrent 150 kaffekopper rakk vi å dele ut i løpet av to timer. Vi var så heldige å få Starbucks Norge til å donere kaffe til oss, i praktiske kaffekanneryggsekker som vi fikk låne! Tusen takk!

Utdeling av kaffe på Jernbanetorget, Oslo S, på NET-kreft dagen torsdag 10. november 2016! Foto: Tomy Hoang
Utdeling av kaffe på Jernbanetorget, Oslo S, på NET-kreft dagen torsdag 10. november 2016! Foto: Tomy Hoang

“Let’s Talk About NETs”-kaffekoppene ble flittig brukt i hele landet, både dagene før og etter selve NET-kreft dagen.

NET-kreft dagen i Haugesund. Foto: Privat
NET-kreft dagen i Haugesund. Foto: Privat

Haugesund var først ute, og begynte feiringen allerede på onsdag 9. november. I lokalene til Mandskoret av 1914, samlet en gjeng seg til en uformell sammenkomst over en kopp kaffe og noe å bite i. Det ble både orientering om selve NET-kreft dagen og hva pasientforeningen CarciNor gjør, samt gode samtaler rundt bordene.

På sammenkomsten på Vardesenteret ved UNN i Tromsø, vartet de opp med hjemmebakt kake, og i Trondheim hadde de markering på Vardesenteret ved St. Olavs Hospital.

NET-kreft dagen i Oslo og bevegelsestrening med idrettspedagog Inger Sandvik. Foto: Mari Sandvold
NET-kreft dagen i Oslo og bevegelsestrening med idrettspedagog Inger Sandvik. Foto: Mari Sandvold

 

 

I Oslo startet vi som sagt dagen med å dele ut kaffe i de flotte “Let’s Talk About NETs”-kaffekoppene til forbipasserende i morgenrushet. Mange stoppet opp for å få med seg en kaffekopp, og mange var interesserte i å høre om hvem vi var og hva CarciNor jobber med. Seinere på dagen var det seminar i Kreftforeningen sine lokaler, og her åpnet Birger Solvang med et personlig foredrag. Han delte både opplevelser og erfaringer etter 21 år som pårørende. Det viktige budskapet hans var at vi alle kan være en ressurs! Idrettspedagog Inger Sandvik fikk oss opp på beina og viste oss hvordan vi kan legge inn bevegelsestrening som en del av helt hverdagslige gjøremål, enten det er til og fra butikken, eller sittende i sofaen foran tv’en.

NET-kreft dagen i Bergen. Foto: Mona Fevang
NET-kreft dagen i Bergen. Foto: Mona Fevang

På Vardesenteret i Bergen startet de opp med et spennende foredrag i regi av Kreftforeningen, om “Hvordan leve best mulig med kreft” med psykologspesialist Annette Blom. Etterpå fortsatte NET-kreft markeringen med en sosial sammenkomst for CarciNor sine medlemmer, med blant annet god mat og selvfølgelig kaffe.

Egen stand hadde de også på Vardesenteret ved Pasienthotellet på Nordlandssykehuset i Bodø på formiddagen, etterfulgt av et sosialt treff på kvelden.

Enten det er NET-kreft dag eller en hvilken som helst annen dag, er sosiale treffpunkt viktige både for pasienter og pårørende. På de uformelle treffene kan vi utveksle erfaring, og snakke med noen som har vært eller er i samme situasjon som en selv.

NET-kreft dagen i Bodø. Foto: Privat
NET-kreft dagen i Bodø. Foto: Privat

Greåker avsluttet markeringen av NET-kreft dagen fredag 11. november, og samlet både store og små til et uformelt treff i Lions huset på Rolvsøy.

NET-kreft dagen i Greåker. Foto: Privat
NET-kreft dagen i Greåker. Foto: Privat

Hvert år på NET-kreft dagen blir også CarciNor sin Forskningspris delt ut. I år gikk prisen til professor dr.med. Jon Arne Søreide ved Stavanger Universitetssjukehus. Dessverre har vi ingen lokallag i Stavanger-regionen, men blomster kom med bud på døra til Søreide.

Både i dagene før og på selve NET-kreft dagen var CarciNor synlige på sosiale medier. Vi fikk i løpet av disse novemberdagene flere følgere både på CarciNor sin Facebook-side og på Instagram-kontoen vår. Vi har passert 100 følgere på Instagram, og neste mål er å få 1000 følgere på Facebook! Det hadde vært en flott milepæl å nå i jubileumsåret 2017, hvor CarciNor feirer 20 år som pasientforening. Herved er oppfordringen gitt, fortsett å snakke om NET-kreft, og hjelp oss å skape økt oppmerksomhet om denne lite kjente kreftsykdommen!

Tusen takk til alle lokallag, medlemmer, helsepersonell, bidragsytere og andre interesserte for en vel gjennomført NET-kreft dag!

 

Tekst: Mari Sandvold

Foto fra kaffeutdelingen på Oslo S: Tomy Hoang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s