Aktiv med NET – vel gjennomført sykkeltur!

Søndag 12. juni kom Arne endelig i mål i Barcelona. Da hadde han vært på to hjul for CarciNor i hele 33 dager og tilsammen syklet 3006 km!

På to hjul for CarciNor i mål

Etter å ha passert målstreken, fristet det ikke å sykle den siste etappen sørover til feriehuset i Alicante når gradestokken viste godt over 35 grader. Derfor ble det en busstur på Arne og sykkelen hans. Etter noen velfortjente og avslappende dager setter han seg på flyet tilbake til Haugesund lørdag 18. juni.

Fra Hirtshals til Barcelona. Totalt 33 dager og 3006 km. Foto: Privat og Google Maps.
Fra Hirtshals til Barcelona. Totalt 33 dager og 3006 km. Foto: Privat og Google Maps.

Etter å ha nådd fram til Middelhavet på dag 28, holdt Arne seg langs kysten. I den lille byen Leucate virket det som det meste hadde stått stille de siste 4o årene. Her overnattet han på en B&B i et gammelt hus som lignet mer på et slott. Vertinnen hadde dekket fint på til en liten velkomsthilsen for den langveisfarende gjesten.

På dag 30, torsdag den 9. juni, syklet Arne opp i fjellene! Oppe i høyden på 5-600 m.o.h. fikk han virkelig testet seg. Så tungt var det at han måtte gå av sykkelen og trille den et lite stykke. Desto større var gleden over å kunne “renne” nedover, og bare håpe at bremsene holdt. Det gjorde de heldigvis. Dagen etter nådde Arne nok en milepæl da han krysset grensen til Spania. Her møtte han en annen syklist, som var på tur fra Avignon til Madrid.

Søndag den 12. juni ble den siste sykkeldagen på Arne, for denne gangen! Etter 33 dager og 3006 km. avsluttet han, som han selv beskriver det, sin “fantastiske langtur på sykkel” for CarciNor! Familien har et lite feriehus i Alicante, og først fablet Arne om at han kanskje skulle sykle deler av veien dit, men med gjennomsnittstemperatur på godt over 35 grader fristet det ikke med flere kilometer på sykkelsetet. Siden det var litt tungvint å få tatt med sykkelen på toget, ble det en sen busstur på Arne i stedet.

Vel framme i Gran Alicant hviler han på laurbærene, og nyter noen rolige dager! Som han sier, det er godt å bare være her! Endelig blir det tid til skikkelig klesvask, bading i Middelhavet, og ikke minst laaange frokoster! På lørdag setter han seg på morgenflyet tilbake til Norge og Haugesund. Der venter familien på han!

Tusen takk Arne, for at du ville sykle for en god sak, at du tok kontakt med CarciNor, og ikke minst for at du har syklet i 33 dager og imponerende 3006 kilometer! Vi håper ditt engasjement inspirerer andre!

Takk for at vi fikk følge deg på to hjul nedover i Europa! Takk for at du har hjulpet oss å nå ut til flere følgere både på Facebook og Instagram! Sammen jobber vi for å skape økt oppmerksomhet om nevroendokrin (NET) kreft, en kreftsykdom som få har hørt om!

Takk til våre samarbeidspartnere: Novartis Onkologi, Haugesund Lakksenter AS og Saltvedt's Auto a.s.
Takk til våre samarbeidspartnere: Novartis Onkologi, Haugesund Lakksenter AS og Saltvedt’s Auto a.s.

 

Tekst: Mari Sandvold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s