Startskuddet for Aktiv med NET-aksjonen

Under Sentrumsløpet i Oslo lørdag den 23. april gikk startskuddet for det første arrangementet i ’Aktiv med NET’-kampanjen vår. Vi var 50 stykker som møtte opp for å skape økt blest om NET-kreft. Både ansatte fra Rikshospitalet, Kreftforeningen og Novartis løp for oss, og vi var 20 stykker som representerte CarciNor. Iført sebra-vestene våre var vi godt synlige før, under og etter løpet.

Bli engasjert og vær Aktiv med NET!

 

Aktiv med NET: Klare for å delta på Sentrumsløpet. Foto: Tomy Hoang.
Aktiv med NET: En engasjert gjeng foran standen vår i Spikersuppa. Foto: Tomy Hoang.

Aktiv med NET er et samarbeidsprosjekt mellom Novartis Onkologi, Ipsen og pasientorganisasjonen CarciNor. Sammen ønsker vi å øke bevisstheten rundt nevroendokrin kreft og vise at selv om man har fått diagnosen så kan man leve et aktivt liv. Men det å være i aktivitet betyr ikke nødvendigvis fysisk trening. Gjennom Aktiv med NET-kampanjen ønsker vi å sette fokus på alle typer aktiviteter, enten det er å gå tur med hunden, gå opp trappa til andre etasje, gå på en konsert eller ta en telefon til en god venn

Sentrumsløpet i Oslo 23. april

Medlemmene Harald og Gry Mikalsen klare for Sentumsløpet. Foto: Tomy Hoang.
Medlemmene Harald og Gry Mikalsen klare for Sentumsløpet. Foto: Tomy Hoang.

For 36. året på rad ble Sentrumsløpet arrangert i Oslos gater lørdag den 23. april med totalt 12.000 deltakere. 50 sebra-venner møtte opp, og vi var aktive på mange forskjellige måter. Vi stod på stand, vi løp (både 10 og 5 km.), vi gikk og vi trillet barnevogn og rullestol. Alt for å skape økt oppmerksomhet om NET-kreft!

Både før, under og etter Sentrumsløpet har vi hatt omfattende markedsføring i de sosiale kanalene våre, for å informere om arrangementet, engasjere og nå ut til flest mulig. Vi fikk også god drahjelp av en artikkel i Aftenposten torsdagen før løpet. I et flott intervju over et dobbeltsidig oppslag ble vi kjent med NET-pasienten Anette Tveit (34) fra Raufoss. Artikkelen ble også lagt ut på aftenposten.no, og ble flittig lest og delt.

Vår egen redaktør Mari Sandvold hadde også delt noen tanker med lokalavisen Nordre Aker Budstikke, om hvordan en som i utgangspunktet hater å jogge, plutselig begynner med ukentlige løpeturer og melder seg på Sentrumsløpet. Men som sagt det er ikke den fysiske treningen som er hovedmålet med aksjonen Aktiv med NET. Vi ønsker å engasjere og oppmuntre til alle typer aktivitet. Det viktigste er at det er på dine premisser!

Harald og Gry Mikalsen hadde med seg barnebarnet Charlotte Andersen, som i sin tur hadde tatt med seg to venner: Helene og August. De var alle med på 5 km, og på bildet til venstre løper ungdommen i mål. Det vanket medalje på oss alle.

Turid Linda Weiby fra hovedstyret i CarciNor, hadde også engasjert og rekruttert familiemedlemmer. Både sønnen Frank Thomas, datteren Elisabeth, datterdatter Carina,  og barndomsvenninnen Freidis møtte alle opp. Hilde L. Løkken representerte CarciNor Øst, og sammen med Birger og Kirsten W. Solvang stod de på standen vi hadde sammen med Novartis Onkologi. Medlemmene Tone Simonsen og Erik Paulsen møtte også opp. Etter løpet dro vi i samlet flokk til etterfest, hvor det ble servert tapas og god drikke.

En fornøyd gjeng etter vel gjennomført Aktiv med NET-arrangement. Nå går stafettpinnen videre til Bergen! Foto: Tomy Hoang.
En fornøyd gjeng etter vel gjennomført Aktiv med NET-arrangement. Nå går stafettpinnen videre til Bergen! Foto: Tomy Hoang.

En stor takk til alle som var med på å planlegge og arrangere, til alle som engasjerte seg på sosiale medier, og ikke minst til alle de som møtte opp og deltok på Aktiv med NET: Sentrumsløpet! Stafettpinnen går nå videre til Bergen, hvor neste Aktiv med NET-arrangement finner sted den 1. juni. Dette blir et felles arrangement i regi av CarciNor Vest.

Norge rundt

Vi planlegger flere Aktiv med NET-arrangement rundt omkring i landet. Det å være aktiv må ikke bety trening. Å være aktiv kan bety å gå på en utstilling, et kafébesøk, motivere andre og være engasjert. Har du forslag til en aktivitet, eller skjer det noe der du bor som kunne passe som et Aktiv med NET-arrangement? Ta kontakt med foreningen på telefon 21 42 06 80 eller post@carcinor.no.

 

 

Tekst: Mari Sandvold

Foto: Tomy Hoang

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s