Aktiv med NET – Arne nærmer seg spanskegrensa

Etter 23 dager skilte Arne og Gunnar lag på torsdag 2. juni. Arne ønsket å sykle en litt mer sørlig rute, mens Gunnar skal følge den gamle pilgrimsveien til Santiago de Compostela.

Dag 14-28, Middelhavet i sikte!

I går kom Arne fram til Montpellier, og i dag er planen å se Middelhavet. Deretter blir det vestover langs kysten og forhåpentligvis inn i Spania om noen dager… Veien videre er det ingen som vet, den blir til mens Arne sykler!

Arne treffer alle slags typer på landeveien, her en firbent "fjording". Foto: Privat.
Arne treffer alle slags reisende på landeveien, her en firbent “fjording”. Foto: Privat.

I dag har Arne vært på landeveien i fire uker! Fire uker gjennom Danmark, Tyskland og Frankrike! Fire uker i sol, regn, hagl og tordenvær! Fire uker i oppoverbakker og nedoverbakker, langs hovedveier, i skog og mark, forbi vingårder, nedlagte slusehus, domkirker og sykkelbutikker. Fire uker på veien for CarciNor og NET-kreft! Det står det respekt av!

Dag 14 til 28, Koblenz til Vias. Foto: Google Maps.
Dag 14 til 28, Koblenz til Vias. Foto: Google Maps.

Etter at Arne ble frastjålet sykkelen sin i Koblenz, startet dag 14 med å få ordnet alt det praktiske papirarbeidet med politi og forsikringsselskap, for deretter å skaffe en erstatningssykkel og det mest nødvendige utstyret. Men litt utpå dagen var Arne og Gunnar igjen på to hjul og på vei videre sørover.

Noen dager velger de å sykle langs elva Rhinen, mens andre dager drar de innover på vinveiene. I dalstroka innafor ligger vingårdene som perler på en snor, men det blir mange slitsomme bakker opp og ned. Arne rapporterer om den ene flotte byen etter den andre, og de møter ofte på likesinnede. Noen er på dagsturer, mens andre er langveissyklende. Når Arne og Gunnar forteller at de er fra Norge, skorter det ikke på positive tilbakemeldinger!

Den 17.dagen av sykkelturen, fredag 27. mai, passerer de grensen til Frankrike rundt lunsjtider. Været de neste dagene byr på både sol og varme, og motvind og regn! Sykkelruta går langs elver og småkanaler, og Arne og Gunnar legger turen innom mange pittoreske småbyer. Langs elva Saône sykler de innom både Tournus, Senozan og Mâcon.

Onsdag 1. juni (dag 22) ankommer Arne og Gunnar Belleville, og dagen etter sykler de sammen ut av byen i oppholdsvær. Men ikke mange timene etterpå kommer regnet. I Villefranche-sur-Saône sier de takk og farvel og sykler videre hver sin vei. Gunnar har hele tiden planlagt å følge pilegrimsveien til Santiago de Compostela, mens Arne heller vil ta en sørligere rute. Han velger Lyon, og dit kommer han fram gjennomvåt etter en regntugn dag. Arne unner seg en liten pause, og blir i Lyon i 24 timer. Været blir heldigvis bedre, og vel framme i Charmes-sur-Rhône er det strålende sommervær.

 

I går syklet Arne fra Montpellier mot byen Sète. Etter akkurat fire uker på sykkelveien og på selveste dagen for Unionsoppløsningen, åpner landskapet seg ut mot havet. Kvart på 11 skimter Arne noe blått langt der framme, og rundt klokka 12 ankommer han den lille byen Sète og Middelhavet! Nok en milepæl er nådd.

Etter en liten pause går turen videre til Vias hvor Arne skal overnatte. De siste dagene har vært utrolig varme, på det meste 34 grader, og da sier det seg selv at det blir tungt å sykle. Arne spøker med at han kanskje må begynne å starte dagen kl. 3 på natta, for å få mest mulig ut av sykkeldagene!

 

Tekst: Mari Sandvold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s