Aktiv med NET – Arne har syklet 1220 km så langt!

Det har gått fjorten dager siden Arne Ingvaldsen syklet fra Haugesund. Men det var først etter å ha kommet til Hirtshals med båt at sykkelturen offisielt startet. På disse tretten dagene har Arne og sykkelkameraten lagt bak seg 1220 kilometer! I går, mandag 23. mai, tok de en velfortjent hviledag i Koblenz!

På to hjul for CarciNor, dag 1-13

Arne og Gunnar sykler ikke nødvendigvis de største, retteste, eller enkleste veiene fra A til B. Når de først er på sykkeltur i Europa, vil de gjerne oppleve og se litt av alt det fine de sykler forbi.

17. mai og kaffepause på vei til Bremen. Foto: Privat.
17. mai og kaffepause på vei til Bremen. Foto: Privat.

På vei inn til Bremen. Foto: Arne Ingvaldsen.
På vei inn til Bremen. Foto: Arne Ingvaldsen.

 

Sykkelturen nedover i Europa byr på mange flotte natur- og kulturopplevelser. Arne Ingvaldsen (fra Haugesund) og turkameraten Gunnar Huseby (fra Stavanger) velger bevisst å sykle mindre trafikkerte veier, og gjerne sykkelstier i skog og mark, framfor de store hovedveiene. Dette koster både mer tid og energi, men er vel verdt “merarbeidet”. Mens det i Danmark er flatt og fint terreng, er det enten oppover- eller nedoverbakke langs Rhinen. Arne og Gunnar prøver å legge reiseruta slik at det ikke blir så mange høydemeterforskjeller. I tillegg til variert natur, er det også et rikt dyreliv langs sykkelruta, og på veien mellom Silkeborg til Vejen så de blant annet en hjorteflokk! Nedover i Tyskland ligger storbyer og småbyer tett som hagl, med flotte kirker og uttallige bierstuber.

 

Etappene i Danmark bød på både strålende sol og plaskregn. Arne understreker at landet absolutt er et sykkelparadis, med de godt skiltede sykkelveiene, og ikke minst sitt flate terreng! Søndag 15. mai (dag 5) kom de til grensa Danmark Tyskland kl. 10:30. Det var en milepæl! Nå gikk turen videre gjennom Flensburg,  mot Bremen og til Köln. På søndag kveld kom de fram til Koblenz, en liten by litt sør for Bonn. Her valgte turkameratene å ta en hviledag, for å restituere seg og få gjort unna litt praktisk arbeid. Arne måtte blant annet fikse et litt skjevt bakhjul.

 

Det ble mange fergeturer over mindre elver. Foto: Arne Ingvaldsen.
Det ble mange fergeturer over mindre elver. Foto: Arne Ingvaldsen.

Sykkeletappene varierer i lengde, avhengig av vær og føre, men ligger på litt over 100 km. per dag. Arne og Gunnar forbrenner ca. 3000 kcal per dag, og da er det viktig å passe på næringsinntaket også. Selv om det er en krevende tur de har lagt ut på, blir det enkelt stell. På den fjerde sykkeletappen, fra Vejen til Aabenraa i Danmark, ble de plutselig overrasket av regnet. Arne var ikke helt forberedt, og ble gjennomvåt og kald på vei inn mot byen. I Aabenraa fant de et kjøpesenter hvor de kunne søke ly, og gå litt rundt for å tine opp! Enten de har ankommet overnattingsstedet tidlig ettermiddag eller seint på kvelden, så er de oppe igjen tidlig neste morgen. Etter frokosten er det litt klargjøring av syklene, før de starter dagen sykkeletappe mellom kl. 8 og 9 en gang. En utfordring sikkert mange som legger ut på langtur har, er å planlegge reiseruta og plotte inn passende overnattingssteder. Selv om de hadde studert kartet og planlagt godt i forkant, så forteller Arne at det blir en del søking og feiling for å finne overnattingsplasser. Men det viktigste er å ha dette på plass før de legger ut på dagens etappe. Ellers kan det bli mange bomturer før de finner et passende sted.

Ved Deutsches Eck renner elven Mosel ut i Rhinen. Foto: Arne Ingvaldsen.
Ved Deutsches Eck renner elven Mosel ut i Rhinen. Foto: Arne Ingvaldsen.
Dag 1-13 fra Hirtshals til Koblenz, totalt 1220 kilometer tilbakelagt! Foto: Google Maps.
Dag 1-13 fra Hirtshals til Koblenz, totalt 1220 kilometer tilbakelagt! Foto: Google Maps.

Etter en avslappende hviledag i Koblenz er Arne og Gunnar klare for en ny etappe tirsdag morgen. Men i løpet av natten har det de har vært redde for skulle skje, skjedd. Sykkelen til Arne har blitt stjålet! Så nå tyder alt på at de må bli i byen en dag til. Arne har kontaktet forsikringsselskapet sitt, og forhåpentligvis vil en ny sykkel snart være på plass!

Vi krysser fingrene for at Arne og Gunnar snart er tilbake igjen på sykkelveien!

Støtt Arne og CarciNor

Arne ønsker seg gjerne noen lokale samarbeidspartnere. Interesserte kan ta kontakt med sekretariatet på tlf. 21 420 680 eller e-post post@carcinor.no, eller bruk kontonr. 5082.07.66331 og merk med ”Tour Europe”.

Takk til våre samarbeidspartnere: Novartis Onkologi, Haugesund Lakksenter AS og Saltvedt's Auto a.s.
Takk til våre samarbeidspartnere: Novartis Onkologi, Haugesund Lakksenter AS og Saltvedt’s Auto a.s.

 

Tekst: Mari Sandvold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s