Aktiv med NET – Arne sykler for CarciNor og NET-kreft

Arne Ingvaldsen drømte om det i mange år. Tenk å kunne ta et friår og dra på langtur, eller i det minste gjøre noe annet! Men arbeidslivet ga få muligheter og årene gikk. Nå som han er fersk førtidspensjonist (han har tatt ut tidligpensjon) skal han endelig legge ut på tur!

På to hjul for CarciNor nedover i Europa

Den 10. mai blir det langtur på sykkel. Arne starter i Haugesund for deretter å møte turkameraten i Stavanger. Derfra tar de båten over til Hirtshals, og så begynner de på første sykkeletappe sørover!

Arne Ingvaldsen skal sykle nedover i Europa for CarciNor. Foto: Privat.
Arne Ingvaldsen skal sykle nedover i Europa for CarciNor. Foto: Privat.

Arne Ingvaldsen (64) er født og oppvokst i Bømlo, men bor nå i Haugesund. Han er gift og har tre voksne barn. Etter ca. 46 år i arbeidslivet, de siste 33 årene i Statoil, der han både jobbet on-shore og off-shore, er han nå klar for pensjonisttilværelsen. Men Arne har ingen planer om å synke ned i godstolen. Endelig kan en drøm realiseres. Premien til seg selv etter 46 år i arbeidslivet er å ta en langtur på sykkel i Europa.

Arne er opptatt av å holde seg i form, og har alltid holdt på med en eller annen form for trening. Det har gått mest i jogging, men de siste årene også sykling. Arne har vært med på både løp og ritt, så fysisk skal formen hans være ok. Som aktiv i mange år er han nå klar for Europatur.

Sykler for CarciNor

Alt det tekniske må være i orden før avmarsj. Foto: Arne Ingvaldsen.
Alt det tekniske må være i orden før avmarsj. Foto: Arne Ingvaldsen.

I tillegg til selve turopplevelsen ønsket Arne å sykle for en sak, gjøre noe for andre. Han tok kontakt med Kreftforeningen i Haugesund ved Eva Johansen. Hun foreslo at han kunne sykle for CarciNor – Nevroendokrin kreft. Dette er en pasientforening for alle som er engasjert i NET-kreft. Kreftsaken er noe de fleste har et forhold til. Mange har hørt om både Rosa sløyfe-aksjonen og Movember-måned som begge er på høsten. Førstnevnte setter søkelyset på brystkreft, og sistnevnte på prostatakreft. Men hvor mange har hørt om NET-kreft eller nevroendokrin kreft? De aller færreste! Leser du pasienthistorier så sier de fleste NET-pasientene at de aldri hadde hørt om denne sjeldne kreftsykdommen før de selv fikk diagnosen. Les mer om pasientforeningen CarciNor og hva NET-kreft er her på bloggen.

Turfølge

Fram til avreise har Arne vært fullt opptatt med å pakke, tilrettelegge det tekniske og se på reiseruter. Hva er vel ikke mer passende enn at avreisen den 10. mai er på selveste Verdens aktivtetsdag! Da sykler Arne fra Haugesund til Stavanger for å møte turkameraten. Reisefølge har han vært opptatt av lenge, men det å finne noen har vært vanskelig. Gjennom sosiale medier og en kamerat ordnet det seg til slutt. Arne kom i kontakt med en pensjonert brannmann som også hadde planlagt en sykkeltur nedover i Europa. Det å ha noen å sykle sammen med er både praktisk nyttig og positivt for å holde humøret oppe. (NB! Hvis det er noen andre som tenker langtur på sykkel, så er det fullt mulig å bli med om det skulle passe.) Samme dag tar de båten over til Hirtshals, og på morgenen den 11. mai starter de på den første sykkeletappen sørover! Arne ser for seg at det blir dagsetapper på ca. en vanlig arbeidsdag. Det kan fort bli noen mil. Så blir veien og turen til etterhvert!

Aktiv med NET

Aktiv med NET-aksjonen som nettopp har blitt blåst i gang, har som mål å skape engasjement. Uansett hvordan vi velger å være aktive, så kan vi være med å inspirere andre og hjelpe til med å få økt oppmerksomhet om NET-kreft. Med Arne har vi fått vår første ”Aktiv med NET”-ambassadør. Vi ønsker ham en god tur på to hjul for CarciNor og NET-kreft!

Følg med for oppdateringer fra sykkelturen både her på bloggen og Facebook-sida vår.

Les mer om Aktiv med NET-aksjonen vår, og startskuddet som gikk under Sentrumsløpet 23. april 2016.

Støtt Arne og CarciNor

Arne ønsker seg gjerne noen lokale samarbeidspartnere. Interesserte kan ta kontakt med sekretariatet på tlf. 21 420 680 eller e-post post@carcinor.no, eller bruk kontonr. 5082.07.66331 og merk med ”Tour Europe”.

Det er mange måter å støtte CarciNor på. Hva med å starte en kronerulling på arbeidsplassen din. Et godt tiltak for en god sak! Hva med at hver donerer 50 øre – 5 kr. per kilometer Arne sykler? Det er mange måter å skape økt oppmerksomhet om NET-kreft på!

Takk til våre samarbeidspartnere: Novartis Onkologi, Haugesund Lakksenter AS og Saltvedt's Auto a.s.
Takk til våre samarbeidspartnere: Novartis Onkologi, Haugesund Lakksenter AS og Saltvedt’s Auto a.s.

 

 

Tekst: Mari Sandvold

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s